Tabukat akar döntögetni a WC világnapja – Kattints a garantált akcióért!

Itt vagy most:>>Tabukat akar döntögetni a WC világnapja – Kattints a garantált akcióért!

Tabukat akar döntögetni a WC világnapja – Kattints a garantált akcióért!

Egymilliárdan szenvednek a hiányától, mégis tabu beszélni róla. De nem nálunk, ugyanis, ha elolvasod a cikket, azonnali kedvezményre lehetsz jogosult, ha nálunk vásárolsz!

Elsőre akár viccesnek is hangozhat, hogy a WC-knek is van világnapja, főleg ha arra gondolunk, hogy ma már szinte az év 365 napjára jut valami ökörség. Ezúttal azonban komoly szándék is vezérelte a szingapúri Jack Simet, amikor 2001. november 19-én kihirdette az első WC-világnapot.

Sim az építőiparban kezdte pályafutását, ám 40-es éveire elérte a pénzügyi szabadságot, így elhatározta, hogy ideje végre visszaadnia valamit a társadalomnak. Több projektje mellett 2001-ben megalapította a WC világszervezetet (WTO), amely a november 19-re tett WC világnapjával arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a világon milyen sok ember szenved el értelmetlen halált a higiénikus illemhasználat hiánya miatt.

Jelenleg 2,4 milliárd ember (a világ népességének egyharmada!), nem fér hozzá higiénikus illemhelyhez, sőt, közülük egymilliárdan a szabadban végzik a dolgukat. A kulturált WC nem úri huncutság, hanem alapvető emberi jognak kellene lennie, különösen, ha a statisztikákat nézzük. Egy 2013-as felmérés szerint naponta 1000 gyerek hal meg a nem megfelelő higiéniájú illemhely okozta fertőzések miatt.

A WTO erőfeszítései nem voltak hiábavalók, hiszen az ENSZ is elkezdett foglalkozni a kérdéssel, így a helyi szervezetek, kormányok összefogásával célul tűzték ki, hogy 2030-ra senki se haljon bele olyan fertőzésbe, amit a rossz higiénia okoz.

A november 19-i WC világnapon számos rendezvénnyel hívják fel a figyelmet a problémára. Ausztráliában egy perces néma guggolást tartanak, Párizsban, Binh Duongban (Vietnám), Burgasban (Bulgária), Kerkradéban (Hollandia) és Szingapúrban Urgent Run néven futóversenyeket rendeznek.  Magyarországon a Sanipump Hungária Kft. is csatlakozik az akcióhoz. Minden wcdaralos.hu oldalon megrendelt termék árából 12% árengedményt adunk. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni az alábbi űrlapot, és válasz e-mailben máris küldjük a kedvezményt.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
2018-11-09T11:12:08+01:00